Aleksei mavericks

The Faces of Mavericks: Aleksei Glazyrin

Aleksei is an experienced Android developer who enjoys team leading and photography. He’s also curious to try out new things, like Mavericks and woodwork!

We constantly have our eyes open for new Mavericks, regardless of one’s tech preference. Could you be the next Maverick?

What is your professional background?

I have two degrees, one from the St.Petersburg Polytechnic University where I studied software development in general and another one from the Mikkeli University of Applied sciences.

I started my career working as a trainee in a small Finnish company. I was given really big shoes to fill as I worked on a large project on my own. In that project, we were building an app for forest industry workers and back then people weren’t accustomed to smart phones and using mobile apps. I had the chance to think about the UX side of the application, too, which was really exciting.

I then joined a startup and worked with a great team to complete an app that streams yoga. After that I got the chance to work with a group of ex-Nokians and really internalised how processing should be done in software development.

Now that I joined Mavericks, I’m working in a consultancy for the first time!

What are your best skills and abilities, both soft and tech?

My superpower is Android programming. I feel that I know my way around developing software as a single dev and in a team, and hope that I am as good of a team player as I think I am. In general, I like software architecture and writing testable and maintainable code.

I’m interested in leading a team and mentoring junior developers and reckon I have quite good communication skills. I also like to work with skilled people across know-how domains because then you get to learn a lot from people with completely different roles or even people from completely different industries.

Could you tell us something about yourself as a person?

I’m a positive guy who likes jokes. I’m honest and responsible, no joke. ūüėČ I also like movies and reading good books, and I play Airsoft.

I am also a photographer with a taste for nature photography. Sometimes I pack my backpack with a tent and go walking in the forest with my wife and friends. It’s refreshing after spending so much time in the office. That’s probably why I enjoy nature and landscape photography too.

One more thing to mention is that I’m curious to try out new things, and I recently started woodworking! Here’s a proof:

What got you interested in Mavericks and how is it treating you?

I decided to try consulting as it became boring to just be in one company – especially in the world of mobile development staying in one company can mean that you rarely switch technologies or get to work with different people, projects or domains. I wanted to hear more about Mavericks and met with Jouni. I really liked his openness about everything.

Mavericks’ culture is also something that I like very much. We can pick our own projects based on our personal preferences and interests, and we all have the same earning model and get to see all the business numbers. I think it’s an honest way of doing business.

As we all work onsite at the customer, it’s nice that we meet once a month for an afterwork to get to know everyone, but joining the afterwork isn’t mandatory. I like the flexibility.


Want to discuss the work opportunities Maverick could offer for you? Get in touch!

Mavericks is the new consultancy for seasoned developers. Besides the best compensation in the market, we also provide a wide project selection for you to choose from. Not to mention the famous fully transparent adult culture without bouncy castles.

mavericks ville valta

The Faces of Mavericks: Ville Valta

Ville Valta on arkisin luova Android-kehittäjä ja viikonloppuisin pienelektroniikkamehustelija. Ville on työskennellyt urallaan sekä konsulttitalossa että yrittäjänä, ja Mavericksista hän löysi paikan, joka yhdistää molempien hyvät puolet.

Oletko miettinyt freelanceriksi lähtemistä? Mavericks mahdollistaa kehittäjille yrittäjän tulot ilman omaa yritystä ja tarjoaa työyhteisön turvaverkon. Lue lisää palkkamallistamme tai ota yhteyttä niin jutellaan!


Kuka on Ville ja millainen ammatillinen tausta sinulla on?

Valmistuin Haaga-Heliasta ICT-innovaattoriksi 2013. Koulussa erikoistuin mobiilisovelluskehitykseen ja päällimmäisiksi jäivät Android ja Windows Phone. Windows Phone kuihtui pois, joten olen keskittynyt enimmäkseen Androidiin.

Aloitin urani suoraan freelancerina, sillä minua pyydettiin pariin paikkaan projektiin heti koulun jälkeen. Jäin samalle asiakkaalle kolmeksi vuodeksi ja lopulta päätin vaihtaa konsulttitaloon Qvikille. Siellä tajusin, että konsulttitalossa työskenteleminen tuntui mukavammalta, siellä oli isompi tukiverkosto ja projektien saaminen ja vaihtaminen oli yksinkertaista. Freelancerina olin vain ottanut vastaan projektit mitä tuli.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Parhaimmillani olen Android-kehittäjänä, tekijänä olen siinä Seniorin ja Leadin välissä. Olen päättänyt, että keskityn mieluummin yhteen teknologiaan syvällisesti kuin moneen erilaiseen teknologiaan. Varsinkin JavaScriptin kierrän kaukaa, ja sitä on useassa teknologiassa.

Edellisessä työpaikassa huomasin, että minulla on ihmisten johtamisen taitoa. Pääsin erilaisiin koulutuksiin ja minusta tuli koutsi. Autoin muita nostamaan senioriteettiaan ja miettimään, miten kehittää omaa osaamistaan tavoitteita kohti. Asiakkaalla olen auttanut tekemisen johtamisessa ja tykkään erityisesti toimia scrum masterina. Tykkään myös mentoroida junnumpia devaajia ja auttaa heita etenemään urallaan. Inhimillinen osaaminen on tärkeää.

Millaiseksi tyypiksi kuvailisit itseäsi?

Toimistotyö on pitkälti istumista tietokoneen äärellä, ja sen takia haluan tehdä jotakin aktiivista joka päivä. En pysty istumaan paikallani kotona katsoen televisiota. Minulla on paljon vapaa-ajan harrastuksia, ja tärkeää harrastuksissa on sosiaalisuus. Kavereiden kanssa tekeminen motivoi.

Kesällä maastopyöräilen, maantiepyöräilen ja retkeilen. Tykkään kaikenlaisista seikkailuista mihin liittyy luonto. Se varmaankin liittyy jollakin lailla tähän ammattiin, että on kiva päästä metsään ja pois kaupungin kiireestä. Kun työ on luovaa, siitä pitää osata myös päästää irti. Talvella olen lasketteluhullu ja käytän monesti kesälomanikin talvella. Parasta laskettelussa on seikkailut, mennään kavereiden kanssa takamaastossa ja offareilla, kiivetään vuoria sukset jalassa ja päästään niihin paikkoihin, missä muut eivät laske. Silloin saa tehdä omat jäljet pehmeään lumeen!

Harrastan myös koodausjuttuja vapaa-ajalla, erityisen kiinnostavia ovat erilaiset pienelekroniikkaan liittyvät projektit, mihin menee aina lauantait tai sunnuntait. Minulla on miljoona projektia käynnissä ja osa ei välttämättä koskaan valmistu. Muutamia ikuisuusprojekteja ovat muun muassa serkun kanssa rakennettu ja koodattu drone, oma mekaaninen näppäimistö, valokuvanäytön koodaus bussiaikatauluksi ja mobiilipelit, joiden toiminta perustuu sensoreihin.

Mikä Mavericksissa kiinnosti ja miten olet viihtynyt?

Kuulin sattumalta uudenlaisesta tekemisen mallista, kun vanha työkaveri oli päätynyt Mavericksille. Koin, että Mavericksilla saa konsultoinnin ja yrittäjyyden molemmat puolet: freelancerin palkkatason ja konsulttitalon edut kirjanpidossa ja projektien etsimisessä.

Olen viihtynyt tosi hyvin, tässä on kivaa että ollaan niin alussa ja meitä on niin vähän. Iso syy miksi liityin mukaan oli se, että nuoressa firmassa pääsee vaikuttamaan asioihin kun kasvetaan. Yhteishenki on minulle tärkeää, ja haluan huolehtia siitä, että pysymme tiiviinä porukkana myös firman kasvaessa.

Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia softa-alan huipputekij√∂it√§ ‚Äď oletko Sin√§ seuraava Maverick?

mavericks peter lehtonen

The Faces of Mavericks: Petteri Lehtonen

Petteri on full stack kaveri, joka taitaa niin mobiiliapplikaatiot, webkehityksen ja k√§ytt√∂liittym√§t, mutta jolla l√∂ytyy silm√§√§ ja taitoa my√∂s visupuolella. Mavericksissa h√§n kiinnostui “aikuisesta ty√∂paikasta”. Miten Petteri on viihtynyt ja onko uuden firman matkassa ollut yll√§tyksi√§?

Sinun tarinasi tänne? Ota yhteyttä!

Kuka olet ja millainen ammatillinen tausta sinulla on?

Olen kotoisin kaukaa saaristosta, sellaisesta pienesta paikasta nimeltä Kustavi, siellä saaressa olen viettänyt lapsuuteni. Monen vuoden kaupunkielämä on saanut unohtamaan monet jutut, mutta luovuus tulee kuitenkin lapsuudesta. Olen ollut onnekas ja tiennyt aina, mitä haluan tehdä, ja on ollut helppoa päästä sitä tekemään.

Lapsena mulla oli kaksi unelma-ammattia, lentäjä ja insinööri, siinä sitten ammattikorkeassa hiffasin että minusta tulee koodari. Pääsin Microsoftin kultapossukerhoon, Student Partneriksi, ja pääsin toimimaan omassa opiskelijayhteisössä Microsoftin Evankelistana.

Koodaaminen oli mukana kaiken aikaa ja tein paljon harrasteprojekteja. Osallistuin opiskelijoiden Imagine Cup -ohjelmistokehityskilpailuun, se oli silloin maailman suurin teknologiakisa ja pärjäsin siinä hyvin Рvoitettiin suomenmestaruus ja päästiin kansainvälisessä kisassa pitemmälle kuin suomalaiset koskaan! Se oli hyvä startti uralle.

Koulun jälkeen minut rekrytoitiin Microsoftille, mutta aluksi aivan väärään hommaan. Tein teknologiastrategisia juttuja, käytännössä myynnin tukemista teknisenä resurssina. Olen aina ollut enemmän koodari ja tykkään modernista käsityöhommasta. Paljon on tullut tehtyä mobiiliapplikaatioita ja webbi- ja käyttöliittymäjuttuja, ja olen alusta asti ollut fullstack tekijänä.

Visuaalinen ja graafinen puoli on myös tosi mielekästä tekemistä. Lähdin opettelemaan sitä niin, että kopioin pikseli tarkkaan muiden tekemistä suurennuslasin kanssa, ja tein sitä tarpeeksi kauan jotta opin miten visuaaliset hierarkiat toimivat ja miten niitä sovelletaan.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Olen hyvä kokonaisuuksien hallinnassa, designin puolelta aivan backendiin asti. Pystyn puuhaamaan kaikenlaista ja tästä syystä minun on helppo tehdä hommia miltein minkälaisessa tiimissä vain. Fronttipuolen jutut on se, missä pääsen loistamaan.

Paljon puhutaan designereiden ja koodareiden välisestä kommunikaatiohaasteesta. Sitä ei synny kun kaveri, joka on tehnyt suunnitelmat on myös toteuttamassa niitä. Sekin hyvä puoli on, jos ja kun designvaiheessa osataan suunnitella asioita mitkä on helppoja toteuttaa.

Olen tehnyt paljon mobiiliapplikaatioita, Androidilla ja React Nativella ja myös webbijuttuja. Niistähän minun pääosaaminen tulee ja mille on tietysti myös paljon kysyntää näinä päivinä. Olen aina tehnyt sitä mikä on tuntunut mielekkäältä ja sen takia minusta on tullut myös hyvä niissä.

Millainen tyyppi olet?

Persoonana olen tosi rauhallinen ja kanssani on helppo tehdä töitä. Teen tosissaan mutta en totisesti, huumorintaju on avainasemassa. Olen sellainen järkkäilijätyyppi, ja saan oman kaveriporukan aina kasaan viettämään iltaa yhdessä.

Vapaa-aikaa menee paljon matkusteluun ja tykkään myös luovuutta ruokkivista aktiviteeteista Рopettelin esimerkiksi soittamaan kitaraa. Välillä tykkään tehdä graafisia hommia, esimerkiksi tapahtumille julisteita ja erilaisia logoja. Tein myös oman firman kautta mobiiliappejä kauppoihin, nykyäänkin teen kaikenlaista harrasteprojekteja. Lisäksi tykkään urheilla, tein aikasempaa sitä tosissaan ja kävin jopa painonnostokisassa! Nyt ei enää paikat kestä, ja harrastan enemmänkin huvin ja urheilun vuoksi. Myös kasuaaleja harrastuksia löytyy, kuten lumilautailua ja biitsin pelaamista.

Miksi päätit liittyä Mavericksiin ja miten olet viihtynyt?

Olen ollut kaksi kuukautta mukana ja aika on mennyt nopeasti. En ole nähnyt että työnteko olisi muuttunut aikaisemmasta, teen koodaustyötä kuten ennenkin ja olen aina viihtynyt edellisissä paikoissakin. Kaikki on toiminut hyvin näin uudeksi firmaksi.

Luin Mavericksista jo tovi aikaa sitten, ja allekirjoitin ajatukset etten tarvitse työnantajalta kiipeilyseiniä tai muuta hölynpölyä, mihin IT-firmojen markkinointi on lähinnä mennyt. Sen takia kiinnostuin aikuisten työpaikasta.

Meillä on huomattavasti paremmat palkat, mutta en sanoisi että tulin rahan takia. Lyhyessä ajassa, esimerkiksi vuodessa, saa kasaan enemmän rahaa kuin muualla ja voisin ottaa enemmän vapaa-aikaa ja käyttää sen perheen kanssa tai matkustellen. Raha ei ole tärkeintä, mutta mahdollistaa noita asioita, mitkä minulle ovat tärkeitä.

Moni firma vouhottaa avoimuudesta ja reilusta palkasta, mutta ei välttämättä ole sitä. Tykkään Mavericksissa avoimesta kulttuurista ja tämän avoimempaa saa etsiä. Kaikki tienaavat samalla tavalla ja kaikki tiedämme, että jokaisella on sama reilu malli. Ei ole mitään keinotekoisesti säädettyjä tasoja, tai kehityskeskusteluja missä keskustellaan epämääräisistä mittareista. En tajunnut miten suuresti tasa-arvoisuus ja avoimuus vaikuttavat ennen kuin tulin tänne: Mavericksilla kaikki ollaan samalla viivalla ja tuntuu että on helppo ottaa kantaa asioihin.

Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme, oletko Sinä seuraava Maverick? Jutellaan!

The Faces of Mavericks: Kamil Janowski

Kamil is a fencer and a malware trickster who joined Mavericks to gain the benefits of freelancing along with the safety net of employment. He has an international background having worked in Poland, France and Finland. Having already worked with the superstars of F-secure, moving to a consultancy was a step forward in learning and widening his role towards architecture. Read more about Kamil’s journey below.

Your story here? Get in touch! We are always looking for the next Maverick.What is your professional background in your own words? How did you end up being the professional you are now?

I hold two bachelor degrees and a master‚Äôs in IT. I have worked as a full stack developer and backend developer in Poland, France and Finland. I mostly work with Java and JavaScript, but I also have a vast experience with AWS. My recently written master degree thesis also required me to explore the Google Cloud Platform and Azure in-depth, including resource management, deployment strategies and various architectural patterns common to these platforms.

Working for F-secure, in particular, was an eye-opener in terms of writing the high quality highly scalable code. Nowhere else have I met so many so talented people in one place.

What are your best skills and abilities? Soft and tech.

I enjoy coding and doing all sorts of DevOps work and I reckon I‚Äôm pretty good at it too. Most of my professional experience comes from coding Java (spring, spring boot, spring cloud, hibernate, lombok etc.), but during the recent years, I have also done a lot of development with JavaScript for the backend, frontend (node.js, express.js, angularjs, angular, react, redux) as well as for all sorts of DevOps related purposes as all cloud platforms provide comprehensive libraries for Node.js.

For soft skills, I enjoy helping others learn. I used to spend a lot of time teaching junior developers and I was also a teacher at Sofware Development Academy for a while.

Could you tell us something about yourself as a person?

Although it may sound boring, outside of work I still quite often code. ūüėõ Those are usually small things for myself, like a small malware allowing me to take the control over another computer remotely, automatically find all hard-coded passwords on Github, or a lambda that sends a text message to a phone number of my choice once every minute just to annoy them. Other than that I like playing on my PlayStation or Oculus Quest, skiing and recently I took up a fencing course.

Why did you join Mavericks and how is it treating you?

While I managed to learn really a lot working for F-secure, I found myself in a somewhat stagnant position. As a senior developer there wasn’t much higher I could get. I could only try to apply for the position of an architect, but there are very few of those and it could potentially take years before one of these gets freed. That was a moment I decided that the only legitimate next step in my career was to try moving to consultancy.

I was first considering working with my own freelancing business through Talented, but I was worried about working without any safety nets around me. In the end, I’m a foreigner here and should I ever face any troubles related to finding a project, there isn’t anyone around I could ask for help.

Then Talented suggested that I could take a look at Mavericks – a small startup that was demerging from Talented at the time that did provide those safety nets while maintaining some of the benefits of working as a freelancer.

I had never worked for a startup before and I had no idea about working in the consultancy business. Mavericks sounded like the best choice and so far I haven’t regretted joining.


What about having a chat with us to hear what kind of work possibilities Mavericks could offer for you? Get in touch!

Mavericks is the new consultancy for seasoned developers. Besides the best compensation in the market, we also provide a wide project selection for you to choose from. Not to mention the famous fully transparent adult culture without bouncy castles.

Post-Holiday Fever

Well-deserved holidays are behind us. Before leaving for holidays, we managed to sign 2 new consultants – Ville and Kamil are both starting in August and will be working in the same client. Not that we stayed idle over the holidays, either – starting July 1st, 2019, Mavericks Software Oy has been an operational, standalone company, with all relevant assets and people transferred from Talented. So exciting and quite a lot of administration!

Finland is slowly waking up again business-wise. We are seeing movement in opportunities introduced before July, and a  steady flow of new opportunities almost every day. In consulting, and business in general here in Finland, there are two high seasons: Late Dec – Late Jan when unspent budgets need to be spent and new budgets are released. The second is after two months of summer idling, when finally everyone is back from holidays and actually ready to do something at work.

With a healty sales pipeline and steady flow of soon-would-be-mavericks, my estimate is that we’d be around 12-14 altogether by the end of this year. That would mean growth of 1100-1300% in personnel, not too bad for the first year ūüôā

Now would be an excellent time to think about joining us. Besides competitive salary and extreme flexibility we are offering our employees a chance to become an owner. The initial valuation will be extremely low – a bargain now for something that might become surprisingly valuable in the future! Do you have what it takes to become the next maverick?

Our journey so far

Long time no post. A lot of things have happened since I jumped on the helm as the first full-time Maverick! It’s about time I shared an overview of what has happened over the first 7 months of this new company.

When the recruiting campaigns were launched by Talented, there was quite a bit of initial fuzz thanks to the bold marketing. There were a lot of applications waiting for me when I joined Talented, tasked with making this new thing happen. It took me a couple of months to figure out how to do this effectively, trying to make supply (potential recruits) and demand (consulting gig pipeline) meet as often as possible. Unfortunately a lot of great talents slipped my grasp while figuring out how this could work best. Late 2018 was getting difficult for me with 0 people recruited still and always having to explain why that is. Then, late December, good things started happening.

How our recruiting works is that when I find an interesting, motivated candidate, we make sure he/she has an excellent consultant CV. Consultant CV is somewhat different from the one you’d be using when looking for a new job. I have a great template that is easy enough to fill and anonymous – I feel safer using anonymous CVs for people who technically work for someone else still. Once the CV is done, we set the parameters together (location, context, techs, price) and start fishing. When we find an interesting project and the customer buys into the CV, actual contact info is exchanged with the permission of the candidate. A meeting takes place between the customer and the candidate. If everyone is happy, only then we sign contracts. This way everyone knows what to expect and all risks are minimized.

Simo was the first to join, quickly followed by others. Three really experienced developers started as Mavericks consultants in February. Simo is developing a streaming app for a big media company. Marno is doing embedded Java and Aleksei is building a cool game streaming service. In April, Samuel joined our ranks to work on one of Finland’s first Flutter projects. Soile started in the beginning of May, orchestrating an internationalization project for a major software consultancy. Currently we are a team of 6 people and I’m hoping we’ll double our headcount by the end of the year.

Besides successful recruitment and sales, other interesting stuff has happened as well:

  • We reached our first milestone of being profitable independently.
  • Mavericks Software Oy was founded in early 2019.
  • Our new, proper website was just launched.
  • We are now in the process of transferring all business from Talented Solutions Oy to Mavericks Software Oy, the final step of becoming a real, independent company.

What will happen next? Well, we’ll keep on sharing the office with Talented. We’ll work closely with them in search for great projects. There will be ownership program for the early bird Mavericks – not too late yet to join it. We’ll be good going like this until we’re 20 or so – then we get to decide how to proceed further!

I feel good being a Maverick. It’s great to build something that feels fresh and different. It’s great to see there are lots of people that really buy into our way of building a consultancy. Above all I love challenging the status quo of software consulting ūüôā

Aikuisten leikkipuisto


IT-konsultointialalla osaajat ovat kaikki kaikessa. Osaajille halutaan tarjota mahdollisimman mukava työympäristö, parhaat työvälineet, hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan ja tietenkin monipuoliset huvit raskaan työn vastapainoksi. Mahtava juttu, että näihin asioihin panostetaan Рonhan työssä viihtyvyys todella tärkeää! Kestävätkö alan stereotypiat kuitenkaan tarkempaa tarkastelua?


Itseään kunnioittavalla ohjelmistotalolla on tietenkin pramea toimisto keskeisellä paikalla kaupunkia. Työntekijöille tarjotaan ruokaa, juomaa ja kaikenlaista viihdykettä. On design-huonekaluja ja pöytälätkää. Toimistolla on mukava viettää aikaa työkavereiden kanssa, paitsi päivällä myös afterworkin merkeissä. Parhaissa toimistoissa on myös sauna, joogahuone, VR-pelihuone ja elokuvasali. Luonnollisesti näissä parhaissa toimistoissa on ihmisiä pitämässä toimistoista huolta, jääkaapit täynnä omalle firmalle brändättyä olutta ja henkilökuntaa vastaamassa toimiston viihtyvyydestä ja sen palveluiden jatkuvuudesta. Kuulostaa älyttömän hauskalta!

Täytyy myöntää, että kaikki tämä kuulosti jopa utopistisen hyvältä opiskeluaikana. Kuinka älyttömän hienoa olisikin pelata päivät toimistolla fussballia, pleikkaria ja pingistä. Välillä voisi rentoutua Fatboyssa siemaillen luomukombuchaa tai sitä belgialaisesta luostarissa pantua käsityöläisolutta. Käydä tiistaibrekkarilla, keskiviikkohieronnassa, torstaijoogassa ja perjantaiaftereilla. Jos ei muuta keksisi niin voi ajella hoverboardilla ympäri toimistoa ja ammuskella työkavereita Nerf-gunilla. Läheisen parkour-hallin kanssa olisi lisäksi sopimus jonka puitteissa siellä voi vapaasti käydä riehumassa iltaisin. Ja vitsi miten hyvältä tuntuisi tilata omalla firman kortilla sitä Krugia yön pikkutunneilla virkistysmatkalla Balilla Рihan vaan koska voidaan!

Aika palata todellisuuteen. Entä jos olenkin yli kolmekymppinen aikuinen jolla on perhe ydinkeskustan ulkopuolella? Töiden jälkeen odottaa kodin velvollisuudet ja siinä työpaikan Ferrarissakaan ei ole Isofixiä joten se siitä. Kuinka keskimääräinen konsultti, joka siis tekee työtä asiakkaan tiloissa, hyötyy siitä pröystäilevästä toimistosta palveluineen? Mitä jos kyseinen konsultti onkin lypsylehmä jonka avulla maksetaan kaikki se höyhenten pörhistely toimistolla ja niillä huvimatkoilla, joille ei kuitenkaan pääse osallistumaan? Parhaat osaajat ovat aina keikalla. Toimistolla on hallinto ja ne, joita ei olla syystä tai toisesta saatu myytyä asiakkaalle.

Mavericksilla ei luoda aikuisten huvipuistoja ja kaikki pääsevät nauttimaan eduista tasa-arvioisesti Рmeillä on tärkeimpänä etuna työntekijää kannustava ja läpinäkyvä palkkamalli ,jolla voidaan tarjota alan keskiarvoja paremmat palkat. Mavericksilla työ palkitsee tekijäänsä, ei niitä jotka sattuvat olemaan toimistolla. Kun asiakastyöt on tehty, meidän ammattilaisemme voivat itse valita, mihin ansaitsemansa tulot käyttävät ja kenen kanssa.

Jos sinustakin tuntuu, ett√§ on aika hyv√§stell√§ nuo hy√∂dynt√§m√§tt√§ j√§√§v√§t edut ja tienata niiden sijaan parempaa palkkaa, ota yhteytt√§ jouni@mavericks.fi ja katsotaan, mit√§ kaikkea hauskaa keksimme yhdess√§!

Markkinoiden läpinäkyvin palkkamalli

Moni hyv√§ ty√∂paikka mainostaa muun avoimuutensa lomassa l√§pin√§kyvi√§ palkkoja. Moni ty√∂nantaja tarjoaa esimerkiksi portaalin, johon halukkaat voivat ilmoittaa palkkansa muiden ty√∂ntekij√∂iden p√§llistelt√§v√§ksi. Ty√∂ntekij√§n palkka on kuitenkin asia jota ty√∂nantaja ei saa itse julkaista, joten kaikkien palkat ovat tuskin koskaan n√§kyvill√§. T√§ll√∂in luodaan osittainen l√§pin√§kyvyys, joka loppupeleiss√§ her√§tt√§√§ spekulaatiota julkaisemattomista palkoista. Juuri t√§n√§√§n julkaistussa artikkelissa mm. Gofore ja Vincit kertovat, kuinka ovat vieneet n√§kyvyytt√§ viel√§kin pidemm√§lle. Sittenkin ty√∂ntekij√§t vertaavat omia tulojaan “roolinsa” keskipalkkaan ja miettiv√§t, miksi ovat sen ala- tai yl√§puolella ja mill√§ perusteella toinen tienaa enemm√§n kuin toinen.

Mavericksin liiketoiminnan ja palkkamallin yksinkertaisuus mahdollistaa sis√§√§nrakennetun l√§pin√§kyvyyden. Jokaisen konsultin palkanmaksun perusteet ovat t√§ysin samat. 70% laskutuksesta k√§ytet√§√§n tekij√§n kompensaatioon, loput liiketoiminnan mahdollistamiseen kuten myyntiin, rekrytointiin, v√§ltt√§m√§tt√∂m√§√§n hallintoon ja ostettuihin palveluihin. Palkkojen julkaisemista ei tarvitse edes mietti√§ kun kaikkien kompensaation perusta on sama ja laskutustiedoista voi halutessaan kaivaa, mit√§ kuka on kulloinkin tarkalleen laskuttanut.

Palkkamallimme on läpinäkyvä paitsi tekijöille, myös asiakkaille. Asiakkaat voivat laskea konsultin kompensaation niin halutessaan. Paljon tärkeämpää on kuitenkin se, että asiakas ymmärtää palkkamallin kompensoivan pääasiallisesti tekijää. Tämä luo kaksi sisäänrakennettua mielikuvaa ostajan näkökulmasta. Ensinnäkin on selvää, että Mavericksin konsultit ovat motivoituneita tekemään juuri kyseistä keikkaa. Toisekseen tuntihinnalla on suora merkitys tekijän kompensaatioon: nostamalla hintaa saa parempia tekijöitä helpommin tai vastaavasti houkuteltua jo projektissa pitkään olleet jäämään vielä pidemmäksi aikaa.

Pois turha kyräily ja palkkakateus. Kovimmat tekijät saavat parasta tuntihintaa ja heille löytää helpoiten keikkaa. Jos Mavericksilla tienaa vähemmän kuin muut, on tie ylöspäin selvä: Katse keikkaputkeen niin näet, millaiselle osaamiselle on kovin kysyntä. Oman osaamisen kehittämisellä, oli sitten kyse uudesta tekistä tai tiimi- ja asiakastyöskentelyn sujuvuudesta, on suora vaikutus omaan kysyntään ja sitä kautta ansiotuloihin. Kuulostaako sinustakin reilulta ja läpinäkyvältä?

Haluaisitko kuulla lisää toiminnastamme? Laita minulle sähköpostia osoitteeseen jouni@mavericks.fi niin käydään kahvilla.

Mavericksin palkkalaskuri ‚Äď mist√§ se koostuu ja mit√§ se pit√§√§ sis√§ll√§√§n?

Palkkamalli on Mavericksissa se, joka selkeimmin erottaa meidät valtavirran konsulttitaloista. Palkka on myös herättänyt kysymyksiä, huolia, murheita ja epäilyksiä, joten puretaanpa koko malli auki. Tässä tietopaketti kaikille optimoijille!

Konsultin generoimasta 70% k√§ytet√§√§n konsultin palkan maksuun. T√§st√§ otetaan pois lomavaraukset ja henkil√∂sivukulut, loppu maksetaan palkkana. T√§m√§ tarkoittaa sit√§, ett√§ loma-ajan palkka ja lomaraha maksetaan kuluvan lomakauden keskipalkan mukaan. Asetetaan https://mavericks.fi etusivun palkkalaskuriin kuukauden laskutettavien tuntien m√§√§r√§ksi 158h, ja tuntihinnaksi 100e. Jo nykytilassa molemmat ovat t√§ysin saavutettavissa olevia lukemia. Laskelma n√§ytt√§√§ tarkalleen t√§lt√§:

Tulot
KK-laskutus 15,800
Mavericks osuus 4,740
Tekijä 11,060

Vähennykset
Loma-ajan palkka 800.98
Lomaraha 400.49
Sivukulut 1,848.43

Bruttopalkka 8,009.85

Tämä on siis eheän työkuukauden palkka. Maksettava bruttopalkka on siis 50.7% laskutuksesta. Loman ja sairasloman ajalta maksetaan kuluvan lomakauden keskipalkkaa, eli provisiot ovat niissäkin mukana. Pyöreästi laskettuna jos laskuttaa keskimäärin 8000e/kk ollessaan täysipainoisesti töissä, saa saman palkan myös ollessaan sairaana tai lomalla. Eli lyhyet sairastelujaksot tai vuosilomat eivät pienennä tuloja, vaan tulot käyttäytyvät käytännössä samoin kuin kiinteää kuukausipalkkaa nostaessa. Lomailusta saa luonnollisesti lomarahat vielä ekstraa kuten Suomessa on tapana.

Mavericksin liiketoimintamalli mahdollistaa my√∂s liikevaihtoon sidottujen erilaisten bonusten maksamisen. ‚ÄúFirman‚ÄĚ osuus on 30% josta maksetaan ulkoistetut hallintopalvelut, ty√∂terveyspalvelut, ty√∂v√§lineet ja muut ostetut palvelut. Tuosta 30% kakusta maksetaan my√∂s myynnin ja/tai rekrytoinnin provisioita. T√§m√§ tarkoittaa yksinkertaisesti sit√§, ett√§ konsultin myydess√§ itselleen tai toiselle konsultille keikkaa on kyseinen konsultti keikan myyj√§ ja silloin oikeutettu myyntiprovisioon keikan osalta. Meill√§ Mavericksilla kaikki ty√∂ palkitsee tekij√§√§ns√§!

Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia softa-alan huipputekij√∂it√§ ‚Ästoletko Sin√§ seuraava Maverick? Ota yhteytt√§ niin jutellaan!

Esittelyssä ensimmäinen Maverick

Moikka, minä olen Jouni Jaakkola, nykyään Keski-uudellamaalla hiljalleen keski-ikäistyvä perheenisä. Teknisestä opiskelutaustasta (Informaatioverkostot DI) huolimatta olen touhunnut urani projektipäällikkö/account manager/team coach -rooleissa lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa. Mielenkiintoisin asiakkuus on varmasti ollut New York Times jonka kanssa Conmiolla tehtiin aikanaan mm. m.nytimes.com -sivustoa ja useita iOS-sovelluksia presidentinvaaleihin, uutisten lukemiseen, turistina hyörimiseen, kaupunkipyöriin ja asunnonhakuun.

Vahvuuteni on kyky jäsentää monimutkaiset kokonaisuudet toteutettaviksi palasiksi, tarttua toimeen ja saada paljon asioita nopeasti aikaan. Nämä ominaisuudet ovat ohjanneet minua paitsi projektitoimituksiin, myös ratkaisumyyntiin ja työnantajan oman toiminnan kehittämiseen. Jokaisessa organisaatiossa olen ajautunut tavalla tai toisella COO-tyyppiseen operatiivisen toiminnan kehittäjän ja pyörittäjän rooliin eli talonmieheksi.

Olen ollut mukana luomassa Mavericks-konseptia jo keväästä saakka, mutta osaltani asiat konkretisoituivat syyskuun puolessa välissä siirryttyäni täysipäiväisesti mukaan. Principal Maverick -roolissa tehtäväni on mahdollistaa Mavericks-yhteisön toiminta. Pääsen siis luomaan toiminnan edellytyksiä täysin puhtaalta pöydältä jo valmiiksi katetun(sotketun) pöydän siivoamisen sijaan! Koska kyseessä on Mavericks, kannan minäkin itseni konsultoimalla. Noin puolet ajastani konseptoin palveluita asiakkaan luona, ja loput ajastani kuluu myynnin, rekrytoinnin, markkinoinnin, hallinnon ja toiminnan suunnittelun parissa. Tekemistä siis riittää, ja se on loistava juttu!

Mavericksissa on ehdottomasti kiinnostavinta sen uusi tapa rakentaa yrityst√§ – turhien kiinteiden kustannusten minimointi mahdollistaa skaalaavan liiketoimintamallin, jossa ty√∂n tulos jaetaan l√§pin√§kyv√§sti ja t√§ydellisen tasapuolisesti ty√∂n tekij√∂ille. Laskutettavan ty√∂n tekij√§ saa suurimman osan laskutetusta rahasta itselleen. Myyj√§ saa provisiota suhteessa laskutettavaan ty√∂h√∂n, jonka on mahdollistanut. Mavericksilla myyj√§ voi olla kuka vaan – miksi ainoastaan dedikoitujen ‚Äúmyyjien‚ÄĚ pit√§isi saada myyntiprovisioita? Tasapuolinen, yksinkertainen ja l√§pin√§kyv√§ liiketoimintamalli edist√§√§ tasa-arvoa, parantaa valinnanvaraa, antaa kaikille yht√§l√§iset mahdollisuudet vaikuttaa ja luonnollisesti mahdollistaa keskim√§√§r√§ist√§ suuremmat tulotasot. Aion julkaista sarjan postauksia, joissa pureudutaan tarkemmin siihen, kuinka Mavericks eroaa ty√∂nantajana stereotyyppisest√§, menestyneest√§ IT-konsulttitalosta. Toivottavasti ne her√§tt√§v√§t ajatuksia ja keskustelua!

Mavericks on muuten aiheuttanut aikamoista v√§rin√§√§. Asiakas vaati lis√§√§m√§√§n konsultointisopimukseen ‚ÄúAsiakkaaltarekrytointikieltopyk√§l√§n‚ÄĚ – yleens√§h√§n se menee toisin p√§in. Er√§√§n suuren mediatalon digiohjausrym√§ss√§ keskusteltiin Mavericksista. Muut softatalot ovat reagoineet Mavericksin olemassaoloon. Ja mik√§ t√§rkeint√§, ainakin Helsingin skeness√§ iso osa osaajista tuntuu jo tiet√§v√§n meid√§t nimelt√§. Aika kutkuttava tilanne – olemme aivan selke√§sti oikeilla j√§ljill√§!