Mikko Lakomaa

The Faces of Mavericks: Mikko Lakomaa

Mikko Lakomaa on Full Stack Developer, jolta sujuu asiakkaan tarpeen mukaan niin back end-roolit kuin myös automaatio- ja arkkitehtihommat. Lue lisää siitä, miten Mikko päätyi alalle, mitä hän tekee vapaa-ajallaan ja miksi hän päätyi Mavericksille!

Kuka olet ja minkälainen on ammatillinen taustasi?

Tieni ohjelmoinnin pariin alkoi itse asiassa haaveesta valmistua graafiseksi suunnittelijaksi. Nuorempana ajattelin, että graafinen suunnittelu olisi minulle oikea uravalinta, mutten päässyt valitettavasti sitä kouluihin lukemaan. Päädyin muutaman mutkan kautta Metropoliaan opiskelemaan digitaalista viestintää. Opinnoissa pääsin kokeilemaan kaikenlaista videoeditoinnista äänitykseen, valokuvaamiseen ja ohjelmointiin. Kirjoitin opinnäytetyöni käyttöliittymäsuunnittelusta ja pääsin tekemään aihetta sivuavia hommia. Opiskelun ohessa satuin löytämään muutamia freelance-keikkoja kotisivujen rakentamisen parissa ja siitä kaikki sitten lähti. Nuorena tuli tehtyä myös erilaisia sivustoja ja kaikenlaista ohjelmointia. Tämän kaiken summana totesin, että ohjelmointi on minun juttuni.

Ensimmäinen pidempi oman alan työpaikkani oli web developerina PHP:llä pääasiassa yrityssaitteja rakentaen. Se oli siihen aikaan hyvin tyypillistä hommaa. Muutaman vuoden kuluttua siirryin seuraavaan työpaikkaan, jossa ajan myötä PHP vaihtui pääasiallisesti Javascriptiin ja sitä olenkin pääasiassa koodaillut viimeiset 8 vuotta.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Profiilini on Full Stack Developer. Tittelin mukaisesti bäkkärijutut, automaatio- sekä arkkitehtihommat sujuvat aina asiakkaan tarpeiden mukaan, mutta omat intohimoni ovat enemmän frontin ja käyttöliittymien parissa. Viime vuosina olen keskittynyt erityisesti mobiilikehitykseen. Koen, että minulla on hyvä visuaalinen silmä ja olen tarkka yksityiskohdista.

Tyyppinä olen introvertti, mutta en ihan niin introvertti, että minut tarvitsisi sulkea kellariin, vaan olen ihan mielellään ihmisten parissa osana tiimiä. Tiimin jäsenenä työskentely on alalla arkea, joten sosiaaliset kyvyt ovat olennainen osa modernin ohjelmoijan osaamista ja paras tapa pallotella erilaisia ideoita ja oppia uutta.

Minkälainen tyyppi olet? Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?

Työn ulkopuolella elelen arkista elämää Netflixiä katsellen, pelejä pelaillen, kavereiden kanssa hengaillen ja hyvää ruokaa syöden. Olen harrastanut kitaran ja basson soittoa noin 20 vuotta. Soittelen ihan omaksi ilokseni ja ehkä välillä myös jotain satunnaista jamitusta kavereiden kanssa. Kitaransoitto on ollut minulle hyvä henkireikä sekä stressinpoistokeino.

Miksi päätit liittyä Mavericksiin ja miten olet viihtynyt?

Mavericksille päädyin houkuttelevan palkkamallin vuoksi. Täällä saa myös itse päättää millaisessa projektissa haluaa olla eikä tarvitse tehdä vuodesta toiseen aina samaa. Täälläpääsee myös vaikuttamaan yrityksen kehitykseen. Pidän myös siitä, että Mavericksilla yrityksen sisäinen byrokratia on minimissään. Meillä on myös töissä paljon samanhenkisiä persoonallisuuksia ja monilla meistä on samankaltaisia mielenkiinnon kohteita. Oli siis ehdottomasti oikea päätös liittyä Mavericksiin!

Voisiko Sinun tarina olla seuraava? Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme!