Aikuisten leikkipuisto


IT-konsultointialalla osaajat ovat kaikki kaikessa. Osaajille halutaan tarjota mahdollisimman mukava työympäristö, parhaat työvälineet, hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan ja tietenkin monipuoliset huvit raskaan työn vastapainoksi. Mahtava juttu, että näihin asioihin panostetaan – onhan työssä viihtyvyys todella tärkeää! Kestävätkö alan stereotypiat kuitenkaan tarkempaa tarkastelua?


Itseään kunnioittavalla ohjelmistotalolla on tietenkin pramea toimisto keskeisellä paikalla kaupunkia. Työntekijöille tarjotaan ruokaa, juomaa ja kaikenlaista viihdykettä. On design-huonekaluja ja pöytälätkää. Toimistolla on mukava viettää aikaa työkavereiden kanssa, paitsi päivällä myös afterworkin merkeissä. Parhaissa toimistoissa on myös sauna, joogahuone, VR-pelihuone ja elokuvasali. Luonnollisesti näissä parhaissa toimistoissa on ihmisiä pitämässä toimistoista huolta, jääkaapit täynnä omalle firmalle brändättyä olutta ja henkilökuntaa vastaamassa toimiston viihtyvyydestä ja sen palveluiden jatkuvuudesta. Kuulostaa älyttömän hauskalta!

Täytyy myöntää, että kaikki tämä kuulosti jopa utopistisen hyvältä opiskeluaikana. Kuinka älyttömän hienoa olisikin pelata päivät toimistolla fussballia, pleikkaria ja pingistä. Välillä voisi rentoutua Fatboyssa siemaillen luomukombuchaa tai sitä belgialaisesta luostarissa pantua käsityöläisolutta. Käydä tiistaibrekkarilla, keskiviikkohieronnassa, torstaijoogassa ja perjantaiaftereilla. Jos ei muuta keksisi niin voi ajella hoverboardilla ympäri toimistoa ja ammuskella työkavereita Nerf-gunilla. Läheisen parkour-hallin kanssa olisi lisäksi sopimus jonka puitteissa siellä voi vapaasti käydä riehumassa iltaisin. Ja vitsi miten hyvältä tuntuisi tilata omalla firman kortilla sitä Krugia yön pikkutunneilla virkistysmatkalla Balilla – ihan vaan koska voidaan!

Aika palata todellisuuteen. Entä jos olenkin yli kolmekymppinen aikuinen jolla on perhe ydinkeskustan ulkopuolella? Töiden jälkeen odottaa kodin velvollisuudet ja siinä työpaikan Ferrarissakaan ei ole Isofixiä joten se siitä. Kuinka keskimääräinen konsultti, joka siis tekee työtä asiakkaan tiloissa, hyötyy siitä pröystäilevästä toimistosta palveluineen? Mitä jos kyseinen konsultti onkin lypsylehmä jonka avulla maksetaan kaikki se höyhenten pörhistely toimistolla ja niillä huvimatkoilla, joille ei kuitenkaan pääse osallistumaan? Parhaat osaajat ovat aina keikalla. Toimistolla on hallinto ja ne, joita ei olla syystä tai toisesta saatu myytyä asiakkaalle.

Mavericksilla ei luoda aikuisten huvipuistoja ja kaikki pääsevät nauttimaan eduista tasa-arvioisesti – meillä on tärkeimpänä etuna työntekijää kannustava ja läpinäkyvä palkkamalli ,jolla voidaan tarjota alan keskiarvoja paremmat palkat. Mavericksilla työ palkitsee tekijäänsä, ei niitä jotka sattuvat olemaan toimistolla. Kun asiakastyöt on tehty, meidän ammattilaisemme voivat itse valita, mihin ansaitsemansa tulot käyttävät ja kenen kanssa.

Jos sinustakin tuntuu, että on aika hyvästellä nuo hyödyntämättä jäävät edut ja tienata niiden sijaan parempaa palkkaa, ota yhteyttä jouni@mavericks.fi ja katsotaan, mitä kaikkea hauskaa keksimme yhdessä!