Kalle Järveläinen

The Faces of Mavericks: Kalle Järveläinen

Kallella on parin vuosikymmenen design-kokemus ihan ylemmän tason strategian suunnittelusta aina graafisten yksityiskohtien suunnitteluun. Lue lisää siitä, mitä Kalle puuhastelee vapaa-ajalla ja miksi hän liittyi Mavericksiin!

Kuka olet ja minkälainen on ammatillinen taustasi?

2000- luvun alussa puuhailin ääni- ja videotöiden parissa ja päädyin tekemään graafisia elementtejä videoihin. Kiinnostus muuhun suunnitteluun heräsi juuri videotöiden puolelta ja vei mukanaan. Lähdin Tanskaan opiskelemaan, valmistuin sieltä viestintäpuolelta ja sen jälkeen keskityin tosiaankin graafiseen suunnitteluun. Urani aikana olen tehnyt suunnittelua monesta eri näkökulmasta. Yrittäjänä (MOIMOI accessories) olen suunnitellut omia tuotteita ja freelancerina erilaisia palveluita, kampanjoita ja tuotteita asiakkaille. Urani alussa vietin aikaa myös parissa mainostoimistossa enimmäkseen web suunnittelun äärellä. Viimeiset 10 vuotta olen tehnyt työtä konsulttina palvelumuotoilun, UX- ja UI suunnittelun parissa.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Pehmeissä arvoissa koen tulevani erinomaisesti ihmisten kanssa toimeen ja pystyn kommunikoimaan asiat sulavasti tilanteessa kuin tilanteessa. Luulen että kyky lukea ihmisiä auttaa tässä. Hyvät ihmistaidot ovat työssäni välttämättömyys, jotta pystyn kunnolla ymmärtämään sekä käyttäjien, että palvelun tarjoajien tarpeet ja toiveet. Suunnittelun avulla tämä ymmärrys taivutellaan lopulta kaikille sidosryhmille arvoa tuottaviksi tuotteiksi. Pyrin aina sanomaan “joo” asioihin enkä juuri koskaan haluaisi sanoa, että “ei onnistu” vaan selvitän mieluummin, miten asia tehdään. Tykkään kokeilla paljon asioita ja oppia uutta. Tämän seurauksena myös innostun helposti uusista asioista.

Olen tehnyt suunnittelua suhteellisen kauan ja minulla on hyvä läpileikkaus monenlaisesta suunnittelusta, ylemmän tason strategian suunnittelusta graafisten yksityiskohtien suunnitteluun. Tähän väliin mahtuu paljon muutakin mutta sanoisin, että minulla on laaja-alainen kokemus suunnittelusta. Olen myös tehnyt teknisen toteutuksen muutamaan web projektiin ja ymmärrän suhteellisen hyvin realismin siltä puolelta. Tästä on paljon hyötyä ohjelmisto projekteissa. Pysyttelen kuitenkin mieluummin omassa vahvuudessani, eli suunnittelussa.

Minkälainen tyyppi olet? Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?
Työn ulkopuolella olen ensisijaisesti 2-vuotiaan tytön isä. Liikunta ja ulkoilu ovat kuitenkin aina lähellä sydäntä ja tykkäänkin kokeilla erilaisia urheilumuotoja koko ajan. Pisimpänä harrastuksena on ollut lumilautailu. Sitä olen harrastanut vaihtelevalla aktiivisuudella noin 10-vuotiaasta saakka (+30v). Uusin innostus on seinäkiipeily, tai boulderointi, jonka aloitin viime syksynä. Sen lisäksi erilaiset pallo- ja mailapelit elävät jatkuvasti mukana (tennis, squash jne.). Liikunnan ja ulkoilun lisäksi olen intohimoinen kokkaaja ja erinomainen leivän leipoja. Hapanjuurileivän leipomista testailin kevyesti jo ennen korona-aikaa mutta sanotaanko näin, että tilanne on boostannut sitä!

Tyyppinä olen iloinen ja hyvän tuulinen, mutta tilanteen ‘vaatiessa’ minulla palaa hermo suhteellisen pienellä vaivalla. Voidaan siis sanoa, että olen temperamenttinen. Tulen kuitenkin aina hyvin ihmisten kanssa juttuun ja olen avoin kaikille ihmisille.

Miksi päätit liittyä Mavericksiin ja miten olet viihtynyt?

Ennen Mavericksiä olin toisessa firmassa, joka kasvoi melko suureksi ja koin Mavericksin olevan kooltaan minulle mielenkiintoisempi. Minua on aina kiinnostanut niin sanottu altavastaajan asema ja koen, että pienet ovat parempia. Lisäksi Mavericksin kautta sattui kohdalle mielenkiintoinen projekti, joka herätti lisää kiinnostusta.

Työskentely Mavericksillä on tuntunut hyvältä ja päätös siirtyä tänne on ollut oikea. Ei ylimääräistä ison organisaation byrokratiaa ja hommat hoituvat jouhevasti kuten pitääkin. Paljon kivoja tyyppejä, joita olisi kiva päästä tapaamaan enemmän myös kasvotusten.

Voisiko Sinun tarina olla seuraava? Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme!