mavericks ville valta

The Faces of Mavericks: Ville Valta

Ville Valta on arkisin luova Android-kehittäjä ja viikonloppuisin pienelektroniikkamehustelija. Ville on työskennellyt urallaan sekä konsulttitalossa että yrittäjänä, ja Mavericksista hän löysi paikan, joka yhdistää molempien hyvät puolet.

Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia softa-alan huipputekijöitä – oletko Sinä seuraava Maverick?

Kuka on Ville ja millainen ammatillinen tausta sinulla on?

Valmistuin Haaga-Heliasta ICT-innovaattoriksi 2013. Koulussa erikoistuin mobiilisovelluskehitykseen ja päällimmäisiksi jäivät Android ja Windows Phone. Windows Phone kuihtui pois, joten olen keskittynyt enimmäkseen Androidiin.

Aloitin urani suoraan freelancerina, sillä minua pyydettiin pariin paikkaan projektiin heti koulun jälkeen. Jäin samalle asiakkaalle kolmeksi vuodeksi ja lopulta päätin vaihtaa konsulttitaloon Qvikille. Siellä tajusin, että konsulttitalossa työskenteleminen tuntui mukavammalta, siellä oli isompi tukiverkosto ja projektien saaminen ja vaihtaminen oli yksinkertaista. Freelancerina olin vain ottanut vastaan projektit mitä tuli.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Parhaimmillani olen Android-kehittäjänä, tekijänä olen siinä Seniorin ja Leadin välissä. Olen päättänyt, että keskityn mieluummin yhteen teknologiaan syvällisesti kuin moneen erilaiseen teknologiaan. Varsinkin JavaScriptin kierrän kaukaa, ja sitä on useassa teknologiassa.

Edellisessä työpaikassa huomasin, että minulla on ihmisten johtamisen taitoa. Pääsin erilaisiin koulutuksiin ja minusta tuli koutsi. Autoin muita nostamaan senioriteettiaan ja miettimään, miten kehittää omaa osaamistaan tavoitteita kohti. Asiakkaalla olen auttanut tekemisen johtamisessa ja tykkään erityisesti toimia scrum masterina. Tykkään myös mentoroida junnumpia devaajia ja auttaa heita etenemään urallaan. Inhimillinen osaaminen on tärkeää.

Millaiseksi tyypiksi kuvailisit itseäsi?

Toimistotyö on pitkälti istumista tietokoneen äärellä, ja sen takia haluan tehdä jotakin aktiivista joka päivä. En pysty istumaan paikallani kotona katsoen televisiota. Minulla on paljon vapaa-ajan harrastuksia, ja tärkeää harrastuksissa on sosiaalisuus. Kavereiden kanssa tekeminen motivoi.

Kesällä maastopyöräilen, maantiepyöräilen ja retkeilen. Tykkään kaikenlaisista seikkailuista mihin liittyy luonto. Se varmaankin liittyy jollakin lailla tähän ammattiin, että on kiva päästä metsään ja pois kaupungin kiireestä. Kun työ on luovaa, siitä pitää osata myös päästää irti. Talvella olen lasketteluhullu ja käytän monesti kesälomanikin talvella. Parasta laskettelussa on seikkailut, mennään kavereiden kanssa takamaastossa ja offareilla, kiivetään vuoria sukset jalassa ja päästään niihin paikkoihin, missä muut eivät laske. Silloin saa tehdä omat jäljet pehmeään lumeen!

Harrastan myös koodausjuttuja vapaa-ajalla, erityisen kiinnostavia ovat erilaiset pienelekroniikkaan liittyvät projektit, mihin menee aina lauantait tai sunnuntait. Minulla on miljoona projektia käynnissä ja osa ei välttämättä koskaan valmistu. Muutamia ikuisuusprojekteja ovat muun muassa serkun kanssa rakennettu ja koodattu drone, oma mekaaninen näppäimistö, valokuvanäytön koodaus bussiaikatauluksi ja mobiilipelit, joiden toiminta perustuu sensoreihin.

Mikä Mavericksissa kiinnosti ja miten olet viihtynyt?

Kuulin sattumalta uudenlaisesta tekemisen mallista, kun vanha työkaveri oli päätynyt Mavericksille. Koin, että Mavericksilla saa konsultoinnin ja yrittäjyyden molemmat puolet: freelancerin palkkatason ja konsulttitalon edut kirjanpidossa ja projektien etsimisessä.

Olen viihtynyt tosi hyvin, tässä on kivaa että ollaan niin alussa ja meitä on niin vähän. Iso syy miksi liityin mukaan oli se, että nuoressa firmassa pääsee vaikuttamaan asioihin kun kasvetaan. Yhteishenki on minulle tärkeää, ja haluan huolehtia siitä, että pysymme tiiviinä porukkana myös firman kasvaessa.

Oletko miettinyt freelanceriksi lähtemistä? Mavericks mahdollistaa kehittäjille yrittäjän tulot ilman omaa yritystä ja tarjoaa työyhteisön turvaverkon. Lue lisää palkkamallistamme tai ota yhteyttä niin jutellaan!