The Faces of Mavericks: Simo-Pekka Aalto

Simo-Pekka on varjoliitäjä ja mobiilikehittäjä, jolla on ollut näppinsä pelissä melkein kaikkien suurempien suomalaisten IPTV-palveluiden mobiiliapplikaatioissa. Urallaan Simo on ollut sekä mobiilikehittäjä-konsultin saappaissa että kehittänyt startupeissa omia tuotteita. Lopulta tie vei kuitenkin takaisin konsulttitaloon ja Mavericksin ensimmäiseksi konsultiksi.

Sinun tarinasi tänne? Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia softa-alan huipputekijöitä!

Millainen ammatillinen tausta sinulla on?

Aloitin työurani Tampereella opintojen loppuvaiheessa paikallisessa konsulttitalossa. Erinäisten projektien ja vaiheiden jälkeen löysin itseni mobiilikehittäjän roolista, ja jäin enemmän ja vähemmän sille tielle. Alusta oli alkuun iOS ja jossain vaiheessa pieni sivujuonne Windows Phonen parissa, sittemmin olen siirtynyt lähinnä Android-maailmaan.

Ehkä merkillepantavinta urassa on ollut se, että olen ollut tekemisissä melkein kaikkien suurempien suomalaisten IPTV-palveluiden mobiiliapplikaatioiden kanssa: Olen kehittänyt niin Elisa Viihdettä, Yle Areenaa kuin Nelosen Ruutuakin. Näiden välissä olen myös käynyt parissa startupissa kehittämässä omia tuotteita, mutta lopulta kuitenkin palasin konsultiksi, koska halusin lisää vapausasteita työelämääni. Mavericks vastasi tähän tarpeeseen jotakuinkin täydellisesti.

Tekniset supervoimasi ja tärkeimmät pehmeät taitosi?

Olen mobiilikehittäjä ja työskennellyt päätoimisesti Androidin parissa jo vuosia, joten paras osaaminen löytyy sieltä. iOS on hieman ruosteessa, mutta toisaalta perusjutut eivät ole muuttuneet mihinkään, joten sekin luonnistuu. Lisäksi pystyn luovimaan backend-asioiden parissa jos tarve vaatii. Olen pitkälti staattisesti tyypitettyjen kielien leirissä, joten webbiteknologioiden kanssa puljaaminen on jäänyt vähemmälle.

Pehmeistä taidoista tärkeimmästä päästä on varmaankin se, etten ota itseäni turhan vakavasti. Tiimissä ja töissä on kivempi olla, kun ei kiristellä hampaita ongelmien takia, jotka eivät kuitenkaan korjaannu murjottamalla. Tykkään myös mentoroida junior devaajia ja yrittää saada jaettua näkemystä siitä, miten isompi kuva vaikuttaa yksittäisten featureiden tekemiseen ja kaikkeen siltä väliltä

Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?

Vapaa-aikana tykkään urheilla; jalkapallo ja kiipeily ovat tällä hetkellä lähimpänä sydäntä. Olen myös suorittanut/suorittamassa varjoliito- ja moottorivarjoliitokursseja, mikä on Suomessa lähinnä itsensä kiusaamista, koska kelit ovat suurimman osan vuotta mitä ovat. Pelaan myös livepokeria eri muodoissaan siinä määrin, että matkustaminenkin on painottunut lähinnä pelireissuihin. 

Mikä Mavericksissa kiinnosti ja miten olet viihtynyt?

Olin harkitsemassa työpaikan vaihtoa ja kartoitin sopivia vaihtoehtoja. Siinä vaiheessa muutaman vuoden startupeissa työskennelleenä halusin lähinnä kahta asiaa: projektin, jossa en olisi ainoana vastuussa code basesta, ja tuotteen, joka olisi jo markkinoilla.

Harkitsin ensin ryhtymistä freelanceriksi Talentedin kautta, mutta Mavericks konseptina oli herättänyt mielenkiinnon jo ennen kuin edes mietin paikanvaihtoa. Mitä enemmän Mavericksiin tutustuin, sitä sopivammalta se alkoi tuntua. Kaiken kukkuraksi löysimme heti kättelyssä minulle juuri siinä vaiheessa sopivan projektin, joten päätös liittymisestä oli helppo. Sattumalta olin myös ensimmäinen Mavericksille liittynyt konsultti, joten otin tittelin pois kuljeksimasta!

Mavericksin mallissa arvostan erityisesti sitä, että asiat esitetään avoimesti. Palkkamalli on kaikille sama, ja numerot ovat kaikilla tiedossa. Tämän seurauksena ei tarvitse miettiä, että mistä työn ulkopuolisista päätöksistä oma palkkio muodostuu. Tällä tavalla ilmapiiri pysyy työntekijöiden välillä raikkaana. Läpinäkyvyydestä ja avoimuudesta on varmasti hyötyä myös firman kasvaessa pikku hiljaa isommaksi, koska pääosin asiakkaiden tiloissa työskennellessä voidaan konsulttifirmoissa helposti päätyä kuppikuntaisuuteen.

Kaiken kaikkiaan viihtyminen Mavericksilla on ollut helppoa, ja kaikki viittaa siihen että näin on myös jatkossa!

Heräsikö kysymyksiä Mavericksista? Lue meistä lisää täällä, tsekkaa avoimet paikat tai ota yhteyttä niin jutellaan!