The Faces of Mavericks: Marno Kulmala

Marno on ehkä Suomen kovin Java taituri, ja tehnyt Javalla kaikkea, mitä kyseisellä ohjelmointikielellä voi tehdä. Urallaan lempinimellä Javasaurus tunnettu Marno on paiskinut hommia niin puolustusteollisuudelle, pankeille, telecon-sektorille, julkishallinnolle kuin paperitehtaalle. Mavericksin Marno valitsi vapauden takia, sillä arvostaa työelämän ja vapaa-ajan tasapainoa.

Sinun tarinasi tänne? Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme!

Millainen ammatillinen tausta sinulla on?

Minulla on hippimäinen ajatus siitä, että haluan tehdä hyvää ja parantaa asioita. Nuorena minusta piti tulla sairaanhoitaja, mutta vietin kaiken aikani ATK-luokassa. Kirjoitin ensimmäiset koodinpätkäni 12-vuotiaana ja minusta tuli myöhemmin täysipäiväinen koodari.

Oulun ammattikorkeakoulua käydessä mietin, tarvitsenko elektroniikan ja digitaalitekniikan opintoja mihinkään. Tein koulussa mobiiliohjelmoinnin kurssilla yksinkertaisen sää -applikaation – nyt olen viimeaikoina päässyt koodaamaan sääasemia sulautetulla Javalla!

Olen ollut urallani töissä monenlaisissa yrityksissä, erilaisissa konsulttitaloissa sekä yrittäjänä. Olen tehnyt töitä puolustusteollisuudelle, pankeille, telecon-sektorille, julkishallinnolle ja jopa paperitehtaalle!

Tekniset supervoimasi ja tärkeimmät pehmeät taitosi?

Rakastan ohjelmointia, ja olen siinä hyvä. Olen myös alfanörtti, ja osaan yli kymmentä ohjelmointikieltä. Uutena juttuna olen opiskellut esimerkiksi DevOpsia, ja tykkään siitä paljon!

Pääkieleni on Java, ja olen tehnyt sillä kaiken mitä tehtävissä on. Sainkin aikaisemmassa työpaikassa kollegoilta lempinimen Javasaurus, joka sopii minulle hyvin, sillä en ole koskaan tykännyt virallisista työnimikkeistä. Minulla on myös yhä vanha käyntikorttini jossa lukee “Ohjelmistoarkeologi”.

Marnolle tehty tarra:

Ihmisenä olen joviaali ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Isäni oli ammatiltaan työnjohtaja ja häneltä opin, että suomalaiset johtajat eivät opeta selästä vaan edestä, omalla esimerkillä. En ole koskaan pyrkinyt olemaan johtaja, mutta silloin kun minulla on ollut tiimiläisiä niin olen ollut heille enemmänkin tuutori. Sanon usein, että työn voi tehdä monella eri tavalla, mutta tärkeintä on että tekee ymmärrettävää koodia.

Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?

Harrastan karatea ja olen harrastanut paljon muitakin kamppailulajeja. Kamppailulajit ovat olleet henkireikä nörttikulttuurin lisäksi, varsinkin 80-luvulla tuli katsottua paljon ninjaelokuvia. Olen myös aina rakastanut robotteja ja roolipelejä. Tykkään myös ruoanlaitosta, ja innostus siihen syntyi siitä, että kotona isä teki aina ruoat. Nykyisin perhe vie aikaa ja vietämme uusioperhe-elämää vaimoni kanssa.

Mikä Mavericksissa kiinnosti ja miten olet viihtynyt?

Minulla oli oma firma ja olin mietiskellyt tekeväni konsultointia alihankkijana. Kuulin Talentedilta, että rakenteilla oli uudenlainen konsulttitalo Mavericks. Juteltuani Mavericksin Jounin kanssa päätin hypätä mukaan.

Valitsin Mavericksin vapauden takia, sillä arvostan työelämän ja vapaa-ajan tasapainoa. Palkkamalli on tietenkin hyvä, mutta ennen kaikkea halusin paikkaan, missä on hyvä olla. Mavericksilla jokainen saa olla oma itsensä ja olen viihtynyt hyvin!

Oletko Sinä seuraava Maverick? Hae mukaan, tai jos kaipaat vielä vakuuttelua, voit lukea meistä lisää täällä.