Janne Jokitalo

The Faces of Mavericks: Janne Jokitalo

Janne on kokenut softa-alan konkari ja moniosaaja. Jannen selkeys ja rauhallisuus tuovat vakautta koko tiimiin. Tämä fullstack kehittäjämme arvostaa Mavericksissa avoimuutta ja mahdollisuutta päästä kehittämään yritystä eteenpäin. Mutta kuka Janne oikeastaan on ja miten hän päätyi Mavericksille?

Voisiko Sinun tarina olla seuraava? Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme!

 

 

Kuka olet ja minkälainen on ammatillinen taustasi?

Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut tietokoneista pelien kautta ja ensimmäiset koodipätkät tein jo teininä. Lukion jälkeen jatko-opiskelut ammattikorkeakoulussa sähkötekniikan puolella eivät kuitenkaan tuntuneet omalta, joten päädyin jatkamaan opintoja Jyväskylän yliopistoon tietojärjestelmätieteiden puolelle.

Teknisesti olin aikaisemmin enemmän backend -kehittäjä. Fullstack on vasta viime vuosina nostanut päätään, jonka seurauksena olen lähtenyt laajentamaan osaamistani bäkkärin ulkopuolelle. Koen itseni enemmän “joka paikan höyläksi”, master of none -tyyppiseksi henkilöksi tiimissä. Ammatilliselta identiteetiltäni tunnen olevani ennenkaikkea ongelmanratkaisija – en niinkään “koodari”.

Urani aikana olen toiminut projarina, teknisenä koordinaattorina, analyytikkona ja monen muun tittelin alla. Konsulttina olen tehnyt hommia viitisen vuotta ennen Mavericksia. Konsulttina pidän siitä, että saan luontaista vaihtelua hommiin aina projektin päättyessä. Kun on tehnyt kaiken näköistä, niin pääsee jakamaan ja hyödyntämään osaamistaan aina seuraavassa projektissa.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Java, Python ja C -sukuiset kielet ovat core-osaamistani. Todellisten ongelmien huomaaminen ja etsiminen ovat vahvimpia puoliani. Tämä on varmaan seurausta siitä, että on tehnyt niin monenlaista ja oppinut tunnistamaan kriittiset pisteet.

Olen nähnyt useita erilaisia työskentely-ympäristöjä ja pääsen sen ansiosta nopeasti kiinni uusiin asioihin sekä ottamaan kontaktia ympäristöön. Pidän siitä, että voin tuoda hyväksi havaitut työskentelytavat aina uuteen ympäristöön ja  kulttuuriin. Osaan oikoa jäykissäkin ympäristöissä. Tunnistan järkevät työskentelytavat ja puutun tilanteeseen, jos asioita hoidetaan tehottomasti. Haastavista tilanteista selvitään aina huumorilla ja positiivisen ilmapiirin ylläpitämisellä.

Minkälainen tyyppi olet? Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?

Muusikko for life! Soitan muun muassa selloa, kosketinsoittimia, kitaraa, rumpuja ja bassoa. Ubuntu-piireissä olen ollut pitkään musiikkitaustani kautta ja open source on myös minun juttuni. Siellä en niinkään koodaa vaan olen siellä yhteisön ja ideologian vuoksi. Musiikki on ollut vahvasti elämässäni aina pienestä pitäen. Soittaminen on jäänyt kiireisen arjen vuoksi, mutta kuuntelen paljon musiikkia ja pidän keskustelusta saman henkisten ihmisten kanssa. Vähään aikaan ei ole ollut bändikytköksiä, mutta välillä käyn pistäytymässä esimerkiksi kuoroharjoituksissa.

Rakastan myös liikkua luonnossa – vaellukset ovat parhautta, erityisesti Keski- ja Itä-Suomessa. Viimeisin patikointireissu oli Kilpisjärvellä. Yksi hienoimmista patikointikohteista oli New Hampshiren White Mountains. Lumihuiput olivat häikäisevän upeita ja mukavaa vaihtelua kauniin koti-Suomen maisemille.

Miksi päätit liittyä Mavericksiin ja miten olet viihtynyt?

Mavericks pitää kyllä huolta omistaan! Olen arvostettu ja minun puoliani pidetään. Arvostan täällä eniten avoimuutta. Läpinäkyvän palkkamallin lisäksi kaikki näkee projektien hinnat, myyntiputken jne. Hienoa on myös mahdollisuus osallistua yrityksen kehittämiseen ja liittyä omistajaohjelmaan. Yhteinen tekeminen ja kulttuuri tuo meitä yhteen.

Kokeneet kollegat yrityksessä tuovat aina sellaisen olon, että sisältä löytyy aina joku joka osaa auttaa. Tuo tietynlaista turvallisuuden tunnetta, kun tietää, että aina voi sparrailla kollegoiden kanssa, jos projektissa tulee vastaan haasteita vastaan.

Kaikki on toiminut todella hyvin huolimatta koronasta. Olen kiinnostunut ehdottomasti Mavericksin kehittämisjutuista ja muutaman kerran ehdittiinkin jo kokoontua tänä vuonna. Haluan jatkossa osallistua vielä enemmän yrityksen toiminnan kehittämiseen ja päästä rakentamaan Mavericksista meidän konsulttien näköisen yrityksen!

Heräsikö kysymyksiä Mavericksista? Lue meistä lisää täällä, tsekkaa avoimet paikat tai ota yhteyttä, niin jutellaan!