The Faces of Mavericks: Andreas Metsälä

Jo pienestä pitäen koodannut Andreas on rakentanut itselleen uraa ohjelmistojen parissa aina lukiosta saakka. Hän on omimmillaan arkkitehtina tuomassa Legacy-järjestelmiä moderniin aikaan. Andreakselle myös brownfield on täynnä mahdollisuuksia!

Sinun tarinasi tänne? Etsimme jatkuvasti uusia Maverickeja joukkoomme!

Kuka olet ja minkälainen on ammatillinen taustasi?

Tietokoneista olen ollut kiinnostunut vanhan kunnon C64 -ajoista lähtien ollessani 6-vuotias. Varsinaista koodausta kokeilin ensikerran 12-vuotiaana, kun Mikrobitti-lehdessä julkaistiin koodausohjeita erilaisiin pieniin ohjelmiin. Pian tämän jälkeen aloitin tekemään omia pieniä koodausprojekteja ja välillä yritin ne lähettää lehteenkin. Varsinaisen ammatinvalinnan tein lukiossa, kun paikallisesta koulusta tuli opiskelijoita kertomaan koodaamisesta ammattina. Koulusta sain hyvän pohjan koodaamiseen, jonka päälle oli hyvä lähteä rakentamaan osaamista omien projektien kautta.

Urani aikana olen tehnyt kaikenlaista aina julkisella puolella sisäisten järjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta lisensointijärjestelmien arkitehtuurin uusimiseen yksityisellä. Mieleenpainuvin ja mukavin projekti oli eräs brownfield -projekti, jossa pääsin rakentamaan Legacy -järjestelmien kanssa toimivaa uuttaa järjestelmää alusta lähtien. Siinä pääsin vahvasti vaikuttamaan arkkitehtuuriin ja teknologiavalintoihin sekä oppimaan valtavasti uutta. 

Kiitollisinta työssäni on se, kun näkee jonkun järjestelmän toimivan tuotannossa kuin unelma! Uudet projektit tuovat vaihtelua tekemiseen ja mahdollistavat jatkuvan osaamisen kehittymisen.

Mitkä ovat tärkeimmät pehmeät ja tekniset taitosi?

Koodarin työnkuvaan kuuluu myös tietynlainen salapoliisityö. Koodin ohella salapoliisityötä saa tehdä myös asiakkaiden kanssa, kun selvittää mitä he aidosti tarvitsevat ja minkälaisella ratkaisulla pystytään vastaamaan heidän haasteisiin. Tämä vaatii myös hyvät kommunikaatiotaidot, joita olen päässyt vuosien varrella hiomaan todenteolla. 

Vahvin osaamiseni on Kubernetesissa ja arkkitehtihommissa. Ohjelmointikielistä vahvimpina ja mieluisimpina sanoisin olevan Java ja Go. Pidän siitä, että osaavissa tiimeissä pääsen oppimaan muilta ja toisaalta myös oman ydinosaamiseni puitteissa mentoroimaan muita. Tämä on ehdottomasti tiimissä työskentelyn parhaita puolia.  

Mitä tykkäät tehdä työn ulkopuolella?

Viime vuonna kiinnostuin frisbeegolfista lajina ja se on ehdottomasti kesäpuuhastelun ykköslaji! Talvisin on mahtavaa kaveriporukalla kerääntyä pelaamaan mehukkaita strategia-lautapelejä. Viimeisin hankintani oli Twilight Imperium, jota odotan kovasti pääseväni kokeilemaan. Kun en ole frisbeegolfaamassa tai pelaamassa lautapelejä, on mukava rauhoittua hyvän kirjan äärelle tai loihtia jotain maukasta sapuskaa kotikeittiössä.

Miksi päätit liittyä Mavericksiin ja miten olet viihtynyt?

Mavericksille päädyin yrityksessä työskentelevän kaverini kautta. Työ on vastannut hyvin sitä mitä luvattiin ja rehellisesti sanottuna palkkakuittia katsellessa ei voi kun hymyillä. Mavericksilla ei työvälineissä säästellä ja koronatilanteesta huolimatta on pyritty pitämään porukka yhdessä illallisten ja muiden tapahtumien avulla. 

Oletko Sinä seuraava Maverick? Hae mukaan, tai jos kaipaat vielä vakuuttelua, voit lukea meistä lisää täällä.