Markkinoiden läpinäkyvin palkkamalli

Moni hyvä työpaikka mainostaa muun avoimuutensa lomassa läpinäkyviä palkkoja. Moni työnantaja tarjoaa esimerkiksi portaalin, johon halukkaat voivat ilmoittaa palkkansa muiden työntekijöiden pällisteltäväksi. Työntekijän palkka on kuitenkin asia jota työnantaja ei saa itse julkaista, joten kaikkien palkat ovat tuskin koskaan näkyvillä. Tällöin luodaan osittainen läpinäkyvyys, joka loppupeleissä herättää spekulaatiota julkaisemattomista palkoista. Juuri tänään julkaistussa artikkelissa mm. Gofore ja Vincit kertovat, kuinka ovat vieneet näkyvyyttä vieläkin pidemmälle. Sittenkin työntekijät vertaavat omia tulojaan “roolinsa” keskipalkkaan ja miettivät, miksi ovat sen ala- tai yläpuolella ja millä perusteella toinen tienaa enemmän kuin toinen.

Mavericksin liiketoiminnan ja palkkamallin yksinkertaisuus mahdollistaa sisäänrakennetun läpinäkyvyyden. Jokaisen konsultin palkanmaksun perusteet ovat täysin samat. 70% laskutuksesta käytetään tekijän kompensaatioon, loput liiketoiminnan mahdollistamiseen kuten myyntiin, rekrytointiin, välttämättömään hallintoon ja ostettuihin palveluihin. Palkkojen julkaisemista ei tarvitse edes miettiä kun kaikkien kompensaation perusta on sama ja laskutustiedoista voi halutessaan kaivaa, mitä kuka on kulloinkin tarkalleen laskuttanut.

Palkkamallimme on läpinäkyvä paitsi tekijöille, myös asiakkaille. Asiakkaat voivat laskea konsultin kompensaation niin halutessaan. Paljon tärkeämpää on kuitenkin se, että asiakas ymmärtää palkkamallin kompensoivan pääasiallisesti tekijää. Tämä luo kaksi sisäänrakennettua mielikuvaa ostajan näkökulmasta. Ensinnäkin on selvää, että Mavericksin konsultit ovat motivoituneita tekemään juuri kyseistä keikkaa. Toisekseen tuntihinnalla on suora merkitys tekijän kompensaatioon: nostamalla hintaa saa parempia tekijöitä helpommin tai vastaavasti houkuteltua jo projektissa pitkään olleet jäämään vielä pidemmäksi aikaa.

Pois turha kyräily ja palkkakateus. Kovimmat tekijät saavat parasta tuntihintaa ja heille löytää helpoiten keikkaa. Jos Mavericksilla tienaa vähemmän kuin muut, on tie ylöspäin selvä: Katse keikkaputkeen niin näet, millaiselle osaamiselle on kovin kysyntä. Oman osaamisen kehittämisellä, oli sitten kyse uudesta tekistä tai tiimi- ja asiakastyöskentelyn sujuvuudesta, on suora vaikutus omaan kysyntään ja sitä kautta ansiotuloihin. Kuulostaako sinustakin reilulta ja läpinäkyvältä?

Haluaisitko kuulla lisää toiminnastamme? Laita minulle sähköpostia osoitteeseen jouni@mavericks.fi niin käydään kahvilla.